Српски - ћирилица Srpski - latinicaEnglish језик
inner_slide1.jpg
inner_slide2.jpg

ТРАДИЦИОНАЛНИ ЛЕТЊИ ПРИЈЕМ У СРПСКОМ ПОСЛОВНОМ КЛУБУ „ПРИВРЕДНИК“ Београд, 9.9.2016.

12. 09. 2016.
DD154800_51832.JPG
 
Београд, 9.9.2016.
 
Летњи пријем је и ове године окупио велики број министара, представника владе, државних институција, дипломатских мисија, домаћих и страних компанија, чланова пословних клубова и званица из света друштвеног, културног и привредног живота Србије.
 
Изражавајући задовољство што се вечерас налази у пословном клубу  ‘Привредник’, присутнима се прво обратио министар привреде, Горан Кнежевић, који је истакао да су врата владе увек отворена привредницима. Овом приликом је поручио да ће влада наставити борбу за промене и економске рефреме и додао:„Úрадили смо доста у претходном периоду, нарочито на макроекономском плану. Могу да обећам да ћемо наставити борбу за промене у земљи и економске реформе”.
 
Након обраћања г. Кнежевића, говорио је председник Српске академије наука и уметности, Владимир Костић. „Будућност ове средине везана је за дијалог између различитих средина друштва, које нажалост дуго функционишу као изолована острва. Међусобна подршка се подразумева, као и међусобно подгревање осећаја одговорности према овој земљи и овом народу, којег морамо бити свесни без обзира у којој области делујемо. То је и кључни разлог што верујемо да наше присуство овде има смисла.”
 
На крају, у име свих чланова, госте је поздравио председник Клуба, Миодраг Костић и надовезао се на говор председника САНУ истичући чињеницу да је велики број талентованих људи напустио земљу и навео конкретне кораке које је Клуб предузео.
 
„Српски пословни клуб ‘Привредник’, у протеклом периоду, усмерио је пажњу на сарадњу привреде и науке. Институционално смо подржали Српску академију наука и уметности како бисмо послали јансу поруку да привреда и наука морају да сарађују, не само да би се ускладила понуда и тражња на тржишту рада, већ и да би се подржале иновације које могу да имају производни и извозни карактер. Желимо да својим доприносом увежемо најбоље студенте, академике и професоре са привредом и реалним сектором, као и да омогућимо примену њиховог знања у пракси“, нагласио је г. Костић, истичући да су врата пословног клуба “Привредник” отворена за представнике науке и образовања, како би се талентовани људи упознали са позитивним примерима пословања и свим могућностима у Србији.
 
све вести