Српски - ћирилица Srpski - latinicaEnglish језик
inner_slide1.jpg
inner_slide2.jpg

ЖИВОРАД ВАСИЋ

ДЕЛТА ХОЛДИНГ
ПОТПРЕДЕДНИК КОМПАНИЈЕ

AGM_Zile_Vasic.JPG Потпредседник компаније Делта Холдинг
Од 2016. године г. Живорад Васић је потпредседник Делта Холдинга, а 2017. године постао је најмлађи регионални директор InterContinental Hotels  Групе. Током каријере коју је имао у Србији, г. Васић је био генерални директор хотела Continental у Београду. Такође је управљао комплетним Делтиним портфолиом за хотелијерство и пословне јединице, а сада је регионални директор хотела Crowne Plaza у Београду и  InterContinental у Љубљани. У протекле три године био је задужен за процес отварања хотела Crowne Plaza у Београду и  InterContinental у Љубљани.
Живорад Васић је средњу школу завршио на Академији Safild, Конектикат. На Бостонском универзитету дипломирао је Хотелски  менаџмент и  Финансије, на оба одсека са статусом Magna Cum Laude. Звање магистра наука стекао је одбраном магистарске тезе из области економских и финансијских индикатора у хотелијерству. Такође је гостујући предавач на студијским групама Економског факултета Универзитета у Београду и Универзитета Сингидунум.
Професионални пут у САД водио га је од Бостона кроз још осам америчких градова  и 11 хотела. Хотелијерско искуство стицао је радећи и руководећи у различитим секторима хотела Хyатт као један од најмлађих менаџера. После 17 година боравка у САД, Живорад Васић се 2008. године вратио у Србију и започео рад у Компанији Делта Холдинг. За само три месеца од повратка, у својој 31. години, постаје најмлађи генерални директор у историји хотела Цонтинентал, чувеног хотела са најбогатијом традицијом у региону, који је отворен још 1979. године. Данас, као менаџер са огромним искуством у стварању И отварању хотела, г. Васић руководи комплексним ИХГ хотелским портфолиом компаније Делта Холдинг, а истовремено је задужен за доношење одлука за даљи регионални развој ИХГ хотела у оквиру Делте.
Живорад Васић је такође два пута биран за менаџера године у корпорацији Хyатт, 2002. и 2005. године. Добитник је награде Менаџер године Српске асоцијације менаџера за 2014. годину. Хотел Цроwне Плаза је са Живорадом Васићем као генералним директором освојио бројне награде током 2015. и 2016. године. Члан је Српске асоцијације менаџера, Српског пословног клуба  “Привредник” и Управног одбора Junior Achivement Serbia.
Осим матерњег српског језика, Васић течно говори енглески и француски, а тренутно учи и словеначки. Пасионирани је љубитељ музике, завршио је средњу музичку школу у Београду и свира клавир. Његов хоби је амерички фудбал.
Ожењен је, отац једног детета.
11070 Београд, Владимира Поповића 6
Тел: +381 (0)11 201 11 02

www.deltaholding.rs
сви чланови клуба