Српски - ћирилица Srpski - latinicaEnglish језик
inner_slide1.jpg
inner_slide2.jpg

Иван Ракић


Руководећи партнер компаније Ернст & Yоунг

Ivan_Rakic_fotografija_1.jpg Година рођења:1978 Иван Ракић је руководећи партнер ревизорско-консултантске компаније ЕY (Ернст & Yоунг) за Србију, Црну Гору и Босну и Херцеговину. Целу своју професионалну каријеру провео је у компанији ЕY где је напредовао од позиције приправника све до руководећег партнера. Током петнаестогодишњег искуства као порески саветник како страним тако и домаћим клијентима, примарно се специјализовао за питања пореза на додату вредност (ПДВ), пореза на добит предузећа и међународног пореског планирања.
У својој богатој професионалној биографији саветовао је клијенте који примарно потичу из области индустрије нафте и гаса, дистрибуције, телекомуникације, производње хране и пића и многих других делатности.
Рођен је у Краљеву, 29. септембра 1978. године, где је завршио основну школу и природно-математичку гиманзију. Дипломирао је на правном факултету Универзитета у Београду, а целокупно професионално искуство је стекао како развијајући пореско одељење компаније ЕY које је лидер тришта пореза Србије, тако и као лидер пројекта „ЕY Предузетник године“ који сада има пет година дугу традицију успешног спровођења у Републици Србији. Иван Ракић је 2007. године постао најмлађи руководилац одељења компаније ЕY у Европи, док је 2016. године постао и најмлађи руководећи партнер у региону Централне и Југоисточне Европе.
У време мандата Ивана Ракића као руководећег партнера, компанија ЕY проглашена је „Послодавцем године 2016“ у Републици Србији у категорији малих и средњих предузећа од стране Српске асоцијације менаџера.
Поред ангажмана у компанији ЕY, Иван Ракић је члан Управног одбора Савета страних инвеститора (ФИЦ), такође један је од чланова Међународне фискалне асоцијације (ИФА) као и њеног српског огранка. Као руководећи партнер пореског одељења компаније ЕY у Републици Србији, Иван Ракић чест је говорник панела и конференција на тему сиве економије и значаја пословања малих и средњих предузећа у Републици Србији.
Као кључ своје визије за даљи развој компаније ЕY у Србији, Црној Гори и Босни и Херцеговини, која тренутно броји преко 250 професионалаца, Иван Ракић наводи пружање услуге изузетног квалитета које ће омогућити клијентима компаније да ефикасније развијају своје пословање.
Иван Ракић је ожењен и има двоје деце.
11070 Београд, Шпанских бораца 3
Тел: +38 11 1 20950804


сви чланови клуба