Српски - ћирилица Srpski - latinicaEnglish језик
inner_slide1.jpg
inner_slide2.jpg

Небојша Ћирић

East Point Holdings
Председник

slika.jpg Небојша Ћирић је Председник East Point Holdings-а, регионалне групе производних компанија у Србији (Ваљаоница бакра Севојно, Житомлин Београд, Београдска пекарска индустрија и Клас Београд) и трговачких компанија у Европи и САД, која запошљава око 2.000 људи, остварује годишњи промет од око 200 милиона ЕУР и спада у ред највећих извозника.
У периоду од 2007. до 2012. године господин Ћирић је радио у Министарство економије и регионалног развоја у Влади Републике Србије, где је обављао функцију Министра и пре тога функцију Државног секретара. Његови главни задаци су били креирање економске политике усмерене ка стварању стабилног макроекономског окружења, инвестиционе политике и програм мера штедње у кризном периоду, побољшање пословног и инвестиционог окружења Србије, смањивање бирократије и компликованих процедура, управљање економским аспектима интеграција Србије у ЕУ. Господин Ћирић је био задужен за преговоре Србије за чланство у Светску трговинску организацију (СТО), представљање Србије у ЦЕФТА, као и копредседавање комитетима за економске односе са Немачком, Алжиром и Азербејџаном.
Пре ангажовања у Влади републике Србије, Небојша Ћирић је 10 година радио у Deloitte Central Europe, где је обављао посао Директора сектора за финансијски консалтинг (Financial Advisory Services) за област Адриа групе (Србија, Република Српска, Македонија и Црна Гора). Водио је многе трансакције на страни купца или продавца, саветовао у процесима спајања компанија, управљао пројектима везаним за корпоративне финансије и реструктурирање компанија, као и процене вредности капитала и/или имовине.
Учествовао је у бројним међународним конференцијама и форумима као говорник и објавио је преко 30 чланака у домаћим и међународним публикацијама.
Дипломирао је на “London School of Economics and Political Science” на катедри за Менаџмент и економију. Поседује Corporate Finance (ЦФ) диплому са Лондонског Института Овлашћених Рачуновођа (“London Institute of Chaftered Accountants”).
Господин Ћирић је ожењен и отац двоје деце.
Блв. Михаила Пупина 115д
Тел: +381 11 73 48 482


сви чланови клуба