Српски - ћирилица Srpski - latinicaEnglish језик
inner_slide1.jpg
inner_slide2.jpg

Драган Шаговновић

ЕКОНОМСКИ ИНСТИТУТ
Генерални директор

Slika_1_Cord_Magazin.JPG Драган Шаговновић је генерални директор Економског института. Уједно, један је од два акционара Економског института, који равноправно имају 95% акција, док је преосталих 5% у власништву 60 кационара. Запослен је у Економском институту 20 година и био је на свим позицијама (истраживач приправник, истраживач, директора центра за консалтинг, извршни директор, вршиоц дужности директора, председник Скупштине акционара и генерални директор).
 
У време мандата Драгана Шаговновића, као директора консалтинга, Економски институт се вратио на место водеће српске консултантске институције. Као извршни директор, поред ангажмана на саветодавним пројектима, посветио се обнови научног-истраживачког потенцијала Економског института, који је и данас акредитован као истраживачко-развојни институт од интереса за Републику Србију. Као акционар и генерални директор, Драган Шаговновић настоји да афирмише Економски институт као српски развојни институт потребан Србији. Верује да Економски институт има регионалну перспективу, што је резултирало у томе да данас Економски институт заначајан део прихода остварује у земљама региона.
 
Поред ангажмана у Институту, Драган Шаговновић је саветник директора компаније Силбо, једног од регионалних лидера у дистрибуцији прехрамбених производа и члан Надзорног одбора кондиторске индустрије Параћинка. Такође, члан је председништва Савеза економиста Србије, Српске асоцијације менаџера, редакцијског савета научног часописа Известия Волгоградског државног аграрног универзитета. Члан Српског пословног клуба Привредник је од децембра 2016.  године.
 
Објавио је више стручних радова и активно учествовао у раду домаћих и међународних конференција.
 
Рођен је у Земуну, 13.12.1972. године, где је завршио основну школу Светозар Милетић и Земунску гимназију. Редовне и последипломске студије завршио је на Економском факултету државног Универзитета у Београду.
 
Никада није био члан ни једне политичке партије.
 
Никада није био запослен у предузећу у друштвеној или државној својини и јавној управи.
 
Краља Милана 16
Тел: +381 11 36103118


сви чланови клуба