Српски - ћирилица Srpski - latinicaEnglish језик
inner_slide1.jpg
inner_slide2.jpg

Миодраг Костић (ЧЛАН ИЗВРШНОГ ОДБОРА КЛУБА)

МК ГРОУП
Председник

miodrag_kosticc.jpg Година рођења:1959 Од 1983. гради пословни систем МК Гроуп, који данас чини више од 35 предузећа са 5.000 радника у Србији и Украјини.

МК Гроуп је једна од највећих и најснажнијих компанија у домаћем аграру и, тренутно, највећа вертикално интегрисана пољопривредна компанија у Европи.

МК Гроуп је активна  у пољопривреди,   производњи шећера, меса и месних прерађевина , а делује и у области финансијских и ИТ услуга, трговини некретнинама и изнајмљивању магацинског простора.

Велики део пословања система МК Гроуп у Србији односи се на управљање зимским ски центром на Копаонику. У оквиру МК Моунтаин Ресорт-а налазе се хотели Гранд и Ангелла и апарманско насеље Конаци „Сунчани Врхови”, 88 Роомс Хотел у Београду и Хотел Кемпински у Порторожу.

МК Гроуп од прошле године почиње да инвестира у развој обновљивих извора енергије – „зелену“ електричну енергију производи МК Финтел Wинд.

Поред вишегодишњег ангажовања у управним органима Клуба „Привредник”, председник је и Управног одбора АИК банке, председник Скупштине Друштва за позидање Храма Светог Саве. Члан је и бројних домаћих и међународних пословних удружења.

Поред бројних осталих, Миодраг Костић је добитник и признања ’’Пословни човек године”, „Најуспешнији човек Војводине”, „Најуспешнији привредник”, ”Најбољи менаџер Југоисточне Европе 2011”. Награђен „Златним динаром цара Душана – за МК Гроуп као компанију деценије”, наградом за „Најбоље приватно предузеће”, „Београдским победником”, признањем „Бизнис партнер године”, „Планетом бизнис” за 2012. за најуспешније управљање команијом, признањем за МК Гроуп - друштвено најодговорнију компанију „Мој Избор” 2013. и признањем компанији МК Гроуп „Цорпорате Супербраднс Србије” за 2012- 2013.годину.

СОС дечјем селу у Краљеву 2012. МК Гроуп гради и поклања кућу за младе без родитељског старања а, 2013. оснива се лична „Задужбину породице Костић” и војвођанском Институту за заштиту здравља деце и омладине поклања породичну кућу за рехабилитацију најтежих болесника.

Крајем 2015.године, међународна организације СОС Дечије село доделила је "Беџ части" Миодрагу Костићу, у знак захвалности за дугогодишњу подршку и допринос.

Отац троје деце.
11070 Нови Београд, Булевар Михајла Пупина 115е
Тел: +381 11 3539 539
Факс: +381 11 3539 599


www.mkgroup.co.rs
сви чланови клуба