Српски - ћирилица Srpski - latinicaEnglish језик
inner_slide1.jpg
inner_slide2.jpg

Зоран Дракулић, председник Српског пословног клуба "Привредник"

POINT GROUP INT D.O.O.
Председник

zoran_drakulic.jpg Година рођења:1953
Каријеру почео у Генералекспорту на финансијско-комерцијалним пословима.
Седам година био финансијски директор Генексове компаније Yougo-Arab, једне од првих off-shore компанија која је покривала пословне активности на Блиском и Средњем истоку. Од 1989. у Генекс-банци радио као заменик директора, задужен за контакте са великим банкама и финансијским организацијама, као и на специјалним финансијско-робним трансакцијама и на откупу дугова на секундарном тржишту. 
East Point Holdings Ltd је основао у јуну 1990. године, са седиштем на Кипру, а затим отварао зависне фирме и представништва у свету (Yу Поинт у Београду, представништво у Москви и у још 10 земаља).
East Point Holdings Ltd је била једна од највећих компанија у региону и инвестирала је у Србију и постала власник или сувласник више предузећа из области млинско-пекарске индустрије, као и две фабрике за прераду обојених метала. Лидер у региону у трговини житарицама.
Point Group int doo оснива 2011. године у Београду, а главне активности су производња пшеничног и кукурузног брашна, поседује млин и силосе у Сомбору и Бачкој Паланци, производња хладњака и грејача (поседује фабрику). У оквиру компаније је и Биоенергy Поинт, који се бави производњом обновљивих извора енергије. Лидер је на тржишту Србије у производњи дрвеног пелета у својој фабрици у Бољевцу. 
Био је активан спортиста, државни пионирски и јуниорски првак у прсном пливању, репрезентативац и потом тренер репрезентације у пливању.
Отац је три ћерке. Тијана је дипломирани правник, Андреа је студент права, а Лидија је ученица.
11000 Београд, Француска 6
Тел: +381 11 3346 444
Факс: +381 11 3234 431сви чланови клуба