Српски - ћирилица Srpski - latinicaEnglish језик
inner_slide1.jpg
inner_slide2.jpg

Милан Беко

Ладерна


milanbeko.jpg Година рођења:1961
Каријеру је започео у маркетиншкој агенцији Spectra, заједничком предузећу основаном са агенцијом Oglilvy & Mother. Оснива Dibek, спољно-трговинско предузеће 1991. (било је једно од водећих у региону у домену робе широке потрошње.
Од 1997. до 2000. је радио у Влади Републике Србије као министар за приватизацију и економску трансформацију, потом министар за стратешку приватизацију. У Савезној влади био министар за привреду и Извршни председник Управног одбора Групе Застава Крагујевац (реструктурирање и припрема за функционалну приватизацију).
После петогодишњег управљања компанијом Ross South East, инвестиционе групе за трговину, инвестирање и банкарство, придружио се инвестиционом фонду Salford & Danube Foods Group, прво као менаџер за реструктурирање предузећа Књаз Милош, те као CEO – највиши извршни руководилац и члан Управног одбора DFG од оснивања, где је био ангажован на пословима аквизиције прехрамбених предузећа у југоисточној Европи: Књаз Милош, Имлек, Бамби, Банат, Млекара Суботица, Новосадска Млекара, Импаз, Бањалучка мљекара, итд.
Данас је председник Ладерне, инвестиционе холдинг компаније, која се бави портфолио инвестирањем и која је успешно спровела аквизиције Луке Београд (највећи грађевински развојни пројекат у Србији), Ц Маркета (највећи трговински ланац), Новости (велико новинско-издавачко предузеће), Granexporta (највећи погон за производњу, паковање и дистрибуцију млинских производа у Србији), Слободне зоне Београд (значајни складишни капацитети).
Члан је Савета за развој економских односа Италије и Србије.
Ожењен је има четворо деце.
11000 Београд, Краља Петра 44
Тел: +381 11 2027 977


сви чланови клуба